Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de stemronde

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemronde van Bloemenbuurt Begroot.

Ontmoeten en spelen in Bloemenbuurt-West

Door: Marieke Wissink
17 februari 2021

Het creëren van een ontmoetings- en recreatieplek ten westen van de Zonnebloemstraat, bijv. een speelplek met bankjes.

Ontmoetings- en recreatieplekken voor jong en oud, zoals speeltuinen, plantsoenen, bankjes en winkelgebied bevinden zich vooral in Bloemenbuurt-Oost. In het gebied tussen de Pioenweg, Daal en Bergselaan, Zonnebloemstraat en Laan van Meedervoort is er nog weinig gelegenheid tot ontmoeting en spelen in de buitenlucht. Naar de beschikbare speeltuinen of de Bosjes van Pex is al snel een aardige wandeling met kleine kinderen. Bovendien kunnen zij deze niet alleen maken. 
 
 Zeken voor bewoners van bovenhuizen met jonge kinderen is het prettig om dichter in de buurt een plek te hebben om je op een laagdrempelige manier buiten te vermaken: even na het eten nog naar buiten; snel een ruime en veilige plek vinden om nog even te spelen met andere kinderen uit de straat. 
 
 Bij het toetsen van de haalbaarheid van andere ingediende plannen voor meer vertier in de Bloemenbuurt, kan wellicht gekeken worden naar mogelijkheden dit in Bloemenbuurt-Oost te realiseren. Het Stokroosveld is al toegankelijker dan bijvoorbeeld het gebied rondom de Goudsbloemlaan of de Segbroekvijvers. Andere opties zijn mogelijk het uitbreiden van het plantsoen op de Hyacinthweg met bankjes en/of enkele speeltoestellen, of het plantsoentje op de kruising Pioenweg/Hyacinthweg.  


Argumenten

Argumenten voor

Marieke Wissink | 17 februari 2021 20:40

Uiteraard bedoel ik dat er gekeken kan worden naar realisatie van ingediende plannen in Bloemenbuurt-West ipv Oost! :) Aanpassen van de tekst lukte helaas niet, dus even zo.Argumenten tegen

Renee Reints | 18 februari 2021 18:03

Ik zou het fijn vinden als in de wijk gelegenheid wordt geschapen om een fit parcours af te leggen . Dat is stimulerend voor jong en oud in de wijkLogin om verder te gaanAnnuleren