Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de stemronde

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemronde van Bloemenbuurt Begroot.

Samen eten & ontmoeten op Goudenregenplein

Door: Elene Kanters
31 januari 2021

Het Goudenregenplein zou een ontmoetingsplek kunnen worden waar jong &oud samen kunnen koken: food als verbinder in de buurt!

Het Goudenregenplein mist levendigheid, terwijl het veel potentie heeft. Er dreigt leegstand, wat de levendigheid verder onder druk zet. Tegelijkertijd zijn veel gezinnen op zoek naar meer activiteiten in de buurt en hebben we een aantal mooie speciaalzaken. Allemaal kansen om daar samen iets meer van te maken! Samen met de gemeente zouden we een 'deal' met een vastgoedeigenaar op het plein willen maken: geef buurtbewoners een half jaar de tijd om te experimenteren met diverse "foodconcepten'. Wij brengen financieel/management advies in en werken een business plan voor de lange termijn uit. Ons gevoel is dat een breed georiënteerd 'familie-restaurant' heel goed zou werken op deze plek. Kooklessen voor jong & oud, de buurt kennis laten maken met diverse eetculturen in de buurt, kinderfeestjes rondom koken, etc. etc. Elk idee is welkom! 

Het mooie is dat met dit plan veel doelstellingen kunnen worden behaald:
- Het is een creatieve oplossing voor mogelijke leegstand op het Goudenregenplein
- Het wordt een nieuwe ontmoetings- en activiteitenplek in de buurt, waar in eerste instantie bewoners van profiteren, maar zeker ook lokale ondernemers! Dit initiatief beoogt ook lokaal ondernemerschap te bevorderen
- Food is DE verbinder: buurtbewoners van verschillende achtergronden leren elkaars cultuur kennen. Jong kookt voor oud, etc. etc. Andere initiatieven rondom food kunnen ook allemaal aanhaken bij dit initiatief!

Daarbij kenmerkt dit plan zich door op korte termijn ruimte voor experiment te bieden, maar vanaf Dag 1 de lange termijn als uitgangspunt neemt. Uiteindelijk (doel: binnen een half jaar) zal een ondernemer moeten instappen die de succesvolle onderdelen van het halfjaars-experiment verder uitbouwt. Een van de resultaten van het experiment is een business plan, waar geïnteresseerde ondernemers op in kunnen schrijven.

Wij nemen graag de rol van coördinator en schrijver van het business plan op ons. Van de gemeente vragen wij ondersteuning in het sluiten van een deal met een vastgoedeigenaar, die de vaste lasten voor 6 maanden dekt. Als tegenpresentatie staat daar dus tegenover dat de vastgoedeigenaar 6 maanden lucht krijgt en een solide business plan met een concept dat gedragen wordt in de buurt en een nieuwe (lokale) ondernemer die het voor langere termijn kan gaan voortzetten.


Argumenten

Argumenten voor

Allard van Dongen | 6 februari 2021 14:25

Erg leuk idee.....!!
Aanvullend kan worden gedacht aan het bouwen van 3-4 betonnen BBQ-opstellingen met picnictafel. Op die manier kan iedereen die wil daar bbq-en wanneer ze willen. Ook buiten de bovengenoemde activiteiten. Dit bevordert ook de levendigheid en integratie en eten wordt veelal gekocht bij de lokale ondernemers.Argumenten tegen

Reageren is niet meer mogelijk

Login om verder te gaanAnnuleren