Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de stemronde

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemronde van Bloemenbuurt Begroot.

Fit en gezond

Door: Bloemenbuurt Begroot
18 januari 2021
Gemeente Den Haag | 7 apr. 2021, 09:00

Dit plan is offline ingediend door Gerhard Geerken en heeft offline 30 handtekeningen verzameld (naast de online likes). Dit plan heeft daarmee de like-drempel gehaald en is door naar de haalbaarheidscheck.

Dit plan is in overleg met de planindiener gekoppeld aan het plan 'Sport-, speelgelegenheid voor 12+ Jeugd'

Een mogelijkheid voor alle leeftijden, met nadruk op de 50+, om op korte afstand van hun woning fit en gezond te blijven.

De groenstrook tussen de rijbaan Sportlaan en Haagse Beek is heel geschikt om fitnesstoestellen voor senioren neer te zetten. Het idee is om de toestellen in drie clusters neer te zetten en elk cluster te voorzien van een bankje. Dit zorgt tevens voor ontmoeting tussen jong en oud. Tussen de clusters door zou er een slingerend verhard voetpad kunnen worden aangelegd (dit i.p.v. het rechte voetpad) en rond elk cluster een paar leuke struiken om het een vrolijk aanzicht te geven. We denken er aan om met 3 fitnesstoestellen te beginnen (dus 1 toestel per cluster). Mocht het bedrag het toelaten, dan misschien twee toestellen per cluster. Op deze manier blijft jong en oud fit in de Bloemenbuurt. 


Argumenten

Argumenten voor

Gerhard Geerken | 18 januari 2021 15:00

Het is fitness voor ieder die een stukje gezondheid wil opdoen.
Ontmoetingsplek met rustplaats. Kan de eenzaamheid even doen vergeten. Geschikt voor alle leeftijden.Argumenten tegen

Christien van der Reep | 21 januari 2021 07:54

Mensen die over het wandelpad daar met elkaar praten kan ik na verandering weg indeling vanaf ons balkon bijna letterlijk verstaan...dus als mensen daar gaan sporten...word ik daar niet blij van. Wel vermakelijk uitzicht misschien, maar wie wil er zo bekeken worden met sporten..?
Verder, die locatie langs een weg sporten lijkt me voor de in te ademen lucht niet gezondLogin om verder te gaanAnnuleren